Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Consulta sobre la nova ordenança de convivència i civisme
Consulta pública en relació a l'avaluació preliminar de la iniciativa
Quant a aquest procés
L’Ajuntament de Viladecans obre període de consulta pública a través de l’eina de participació ciutadana de Viladecans (https://www.viladecans.cat/decidim) entre el 6 de juliol i el 6 d'agost de 2021, ambdós dies inclosos, en motiu de l’elaboració de la nova Ordenança sobre Convivència i Civisme davant la necessitat d’adaptar la normativa a la nova realitat social del municipi.
L’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, estableix l’obligatorietat de consulta pública a través del portal web de l’Administració competent, de forma prèvia a l’elaboració d’un projecte o avantprojecte de llei, dirigida a la ciutadania i entitats potencialment afectades per la futura norma.
Compartir