Help
A participatory process is a sequence of participatory activities (e.g. first filling out a survey, then making proposals, discussing them in face-to-face or virtual meetings, and finally prioritizing them) with the aim of defining and making a decision on a specific topic.
Examples of participatory processes are: a process of electing committee members (where candidatures are first presented, then debated and finally a candidacy is chosen), participatory budgets (where proposals are made, valued economically and voted on with the money available), a strategic planning process, the collaborative drafting of a regulation or norm, the design of an urban space or the production of a public policy plan.
Pla de verificació d'Activitats 2024 - 2027
-
About this process
Contextualització del projecte
El Pla de verificació d’activitats 2024-2027 dona compliment a la normativa vigent en relació al control de les activitats econòmiques amb la finalitat de garantir que es compleixen els requisits de seguretat, protecció del medi ambient, salubritat i tranquil·litat. Posa especial atenció en garantir el compliment de la normativa ambiental pel que fa a la contaminació acústica i a la prevenció d'incendis que són elements de risc per a la salut de les persones, els béns i el medi ambient. La finalitat del Pla és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Viladecans i fer-la compatible amb l’exercici de l’activitat econòmica.
El Pla de verificació estableix, de manera general, els tipus d’inspeccions a realitzar durant la vigència del Pla i la metodologia que s’utilitzarà, així com el seguiment i l’avaluació que se’n farà. Aquest Pla es complementa amb els programes anuals que donen concreció al seu desenvolupament i que s’aproven per Junta de Govern Local juntament amb la memòria anual.
Aquest Pla es troba alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Salut i Benestar (número 3) i de Ciutats i Comunitats Sostenibles (número 11). També es troba alineat amb l’Estratègia Viladecans 2030 “Fem la Viladecans 2030. Preparem la ciutat del 2050” ja que dona resposta a l’Eix Estratègic de Resiliència de la Ciutat, concretament al Repte 17 “Minimitzar els riscos lligats a adversitats econòmiques, sanitàries, socials i ambientals, especialment entre els col·lectius més vulnerables, amb la transformació de l’Ajuntament en una administració proactiva, inclusiva, digital i oberta capaç d’oferir uns serveis d’alta qualitat centrats en l’usuari”. En el cas de l’Agenda Urbana Local, el Pla dona resposta a l’objectiu estratègic 2 “Evitar la dispersió urbana i revitalizar la ciutat existent” i concretamente l’objectiu específic i concretamente a l’objectiu específic 2.4 “Millorar el medi ambient urbà i reduir la contaminació”
Share