Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Pla Especial Urbanístic de Protecció i Catàleg del Patrimoni Cultural i Ambiental de Viladecans
Protecció, conservació, investigació, difusió i el foment del patrimoni cultural i ambiental de Viladecans.
Quant a aquest procés
Aquest procés d'aportacions està emmarcat en l’acció 1.2.5 de l’Agenda Urbana Local, “Posada en valor del patrimoni cultural i natural de la ciutat”, i ha de servir per a incorporar el coneixement ciutadà en un document urbanístic que garanteixi la preservació de bona part dels valors del municipi en les tipologies de béns arquitectònics, arqueològics-paleontològics, ambientals-paisatgístics, socioculturals-etnològics i naturals.
L’Ajuntament de Viladecans posa en marxa el present procés d’aportacions en relació a l’elaboració del Pla Especial Urbanístic de Protecció i Catàleg del Patrimoni Cultural i Ambiental de Viladecans (PEPPCAV).

Compartir