Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Procés de participació del Pla Local de Prevenció de Residus
Pla Local de Prevenció de Residus de Viladecans
Quant a aquest procés
La generació de residus ha esdevingut una de les principals problemàtiques ambientals de les societats modernes, en particular de les més avançades i industrialitzades. És una qüestió que s’agreuja pel continu increment de la quantitat de restes generada i la correlació implícita que s’hi associa amb el desenvolupament econòmic i millora de la qualitat de vida dels ciutadans. En aquest sentit, la prioritat principal en la gestió de residus és la seva prevenció, entenent per prevenció les mesures adoptades abans que una substància, material o producte s’hagi convertit en residu.
Compartir