Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Pla de verificació d'Activitats 2024 - 2027
-
Quant a aquest procés
Contextualització del projecte
El Pla de verificació d’activitats 2024-2027 dona compliment a la normativa vigent en relació al control de les activitats econòmiques amb la finalitat de garantir que es compleixen els requisits de seguretat, protecció del medi ambient, salubritat i tranquil·litat. Posa especial atenció en garantir el compliment de la normativa ambiental pel que fa a la contaminació acústica i a la prevenció d'incendis que són elements de risc per a la salut de les persones, els béns i el medi ambient. La finalitat del Pla és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Viladecans i fer-la compatible amb l’exercici de l’activitat econòmica.
El Pla de verificació estableix, de manera general, els tipus d’inspeccions a realitzar durant la vigència del Pla i la metodologia que s’utilitzarà, així com el seguiment i l’avaluació que se’n farà. Aquest Pla es complementa amb els programes anuals que donen concreció al seu desenvolupament i que s’aproven per Junta de Govern Local juntament amb la memòria anual.
Aquest Pla es troba alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Salut i Benestar (número 3) i de Ciutats i Comunitats Sostenibles (número 11). També es troba alineat amb l’Estratègia Viladecans 2030 “Fem la Viladecans 2030. Preparem la ciutat del 2050” ja que dona resposta a l’Eix Estratègic de Resiliència de la Ciutat, concretament al Repte 17 “Minimitzar els riscos lligats a adversitats econòmiques, sanitàries, socials i ambientals, especialment entre els col·lectius més vulnerables, amb la transformació de l’Ajuntament en una administració proactiva, inclusiva, digital i oberta capaç d’oferir uns serveis d’alta qualitat centrats en l’usuari”. En el cas de l’Agenda Urbana Local, el Pla dona resposta a l’objectiu estratègic 2 “Evitar la dispersió urbana i revitalizar la ciutat existent” i concretamente l’objectiu específic i concretamente a l’objectiu específic 2.4 “Millorar el medi ambient urbà i reduir la contaminació”
Compartir